Dont Forget itu jangan LUPA ;)

Assalamualaikum dan salam Ramadhan.,

Semasa kOrang sedang dalam perjalanan untuk bercuti, benda apa yang selalu kOrang lupa bawa?? mungkin ada yang TERlupa membawa lebih daripada dua barang + mungkin juga satu barang. sekarang neyh, bukan mOk suruh kOrang ingat balik barang yang slalu kOrang lupa bawak tapik, pilih salah satu barang daripada kuiz imaginasi neyh lagii. apa yang perlu kOrg buat adalah membayangkn yang kOrang dalam perjalanan pegi bercuti den sebaik saja mOk bertolak, kOrang TERlupa bawak salah satu barang seperti yang dsenaraikn neyh. meyh pilih satu + kOrang akan tau ciri2 persOnaliti kOrang berdasarkan pilihan tersebut!

********************************************

BERUS GIGI
memilih barang neyh menunjukkan kOrang sOrang yang amat peka terhadap keadaan skeliling. cuma sikap kOrang yang agak blurr sket! maknanya, kOrg neyh tak pandai BERkata.kata + tak reti mOk pertahankan diri sndiri! kalau kOrang ingin buktikan bahawa kOrg tak bersalah kOrg hanya jawab gitugitu jee! yayaa + tidak.tidakkk tetapi, kOrang tak menjelaskan lebih lanjut tentang penjelasan kOrang.

KEROPOK + KUDAP2
kOrang suka mengembirakn hati Org laen + suka jika diri kOrang dpujuk + dbelai. bukan jenis yang cuai sebaliknya amat bhati.hati dalam stiap tindakan maupOwn berkatakata. selain tue, kOrang dgOlOngkan dalam Orang yang pembersih + kemas. tak suka kOtOr2 paling bagus sekali adalah sifat kOrg yang bersemangat tinggi. apa saja yang dilakukan pasti kOrang akan memberi kOmitmen 100% padanya. tapi, kOrang kurang bertanggungjawab sebab apabila ssuatu yang dilakukan tue gagal, kOrang suka melarikan diri + tak mauu bertanggungjawab ke atasnya.

GAME MUDAH ALIH aka PSP
nampak cam cOol jakkan tapi sebenarnya kOrang mempunyai sifat persaingan yang amat kuat. ArrOgant Orangnya. kOrang tak menyakiti Orang laen dengan perkara2 yang tak elOk, sbaliknya dengan kata2 + mulut kOrang yang laser! kalau tak tahan, silap bleyh nangis tauu! kOrang perlu ambil inisiatif untuk berubah sebab "bakat" kOrg yang suka menyakiti Orang laen membuatkan ramai yang ingin menjauhkan diri dari kOrg . HUHUU

PAYUNG
caring Orangnya. suka ambil berat pada sesiapa saja yang rapat dengan kOrang. kadang2 prOblem kecik kengkawan kOrang pOwn kOrang sudi hulurkan pertOlOngan tapi, ada satu kelemahan kOrang yang tak mudah Orang len prasan. dari segi luaran memang nampak kOrang cam berani Orgnya! tapik, yang sebenarnya kOrang suka menyembunyikan sikap penakut kOrgan! selain tue, kOrg mempunyai sikap TERlalu merendah diri pada hasil kerja kOrang walaupun teda sapasapa yang mengkritik kerja kOrang .

*jangan suka "makan" semut! kang jadik PELUPA. HEHEE :'D lebih-lebih lagi dalam bulan yang mulia neyh, marilah kita sama-sama menjaga diet kita (teehee!)

No comments:

Post a Comment