SABAHan blOgger yg HOWT !

Bismilahirrahmanirahim . . .

Assalamualaikum dan slamat petangg ,

1st Of Oll , terima kaseh utk kak yatie [chaee, bila masa pulakk kak yatie jadik kakak aku kan?? ;D] HEHEE` besa lar , m'hOrmati Orang yg lebih tua daripada kita kann . hOwt.hOwt jugakk , tapi jangan lupa arr budi bahasa budaya kita . :)) ewahh.ewaahhh . btw, OfkOz tuan empunya blOg neyh Orang pOmpuan . gadiz bajau TERakhirr gituu . hakhakhakkk` yeyeerrr jakkannn . HAHAA

sebenarnya , ndak tau sangat eyh mOk creta pasal apa . tapii , mesti cuba try test jugakk ooo . HEHEE` sabahan blOgger yg HOWT ! hOwt ka ?? hOwt lar bha kannn ?? pewwiittt ! spicy lagi tue .. HEEE` ;DDD sO , bajett hOwt lar kann kejapp . HAHAA . kerana DIRIku begitu BErharga . ;DD

suda lama entri neyh dsimpan , baru hari neyh TERasa mOk publish plak . adeii lar , kekangan masa . sumtimes alasan jak tue pOwn kann . hmmm . papOwn , nO limit . sO , OfkOz still BERkesempatan . alhamdulillah , thanx utk kak yatie skali lagik . :)) hmm , hmmm , hmmmm , sik tauk mOk pOlah pa gik . anyway , hidup blOgger² SABAH ! ;DD

*salam MAULIDUR RASUL buat umat ISLAM semuaa . selawat dan salam buat junjungan kekasihNYA yg TERchenta . :))

saya blOgger UNIMAS !

Bismillahirahmanirahim . . .

Assalamualaikum dan slamat bhujung minggu semuaa .



Kali neyh nak jOin sahabat blOgger : pelajar universiti awam plak . seperti besa , msti ramai yg da tau sahabat blOgger neyh eksklusif dari blOg pilihan malaysia . sO , meyh kita jOin ramai.ramaii . ;))

Dalam entri sbelum neyh , da pernah mentiOn pOwn yg empunya blOg neyh OfkOz tengah belajar dekat UNIVERSITI MALAYSIA SARAWAK aka UNIMAS . bukan universiti malaysia SABAH plak tau . yg tue UMS dekat SABAH . kitOrang dekat SARAWAK . SARAWAK bumi kenyalang Owkeyhh . :)) i'm ARTS MANAGER tO be . insyaALLAH . means saya tengah belajar dalam bidang PENGURUSAN SENI untuk tempOh tiga tahun . mula.mula masuk UNIMAS neyh masa 27hb Jun 2009 . kitOrang freshiee ambilan Julai fOe sure dann akan tamat bulan Mei 2012 . insyaALLAH .


well , neyh gambar skema klas kitOrang . macam masa skOla dOlu.dOluu plak . neyh masa 1st year . juniOr year :)


gambar masa 1st year . time tue tengah hujann renyai.renyaii . datz y ada pOint jugakk pakai payung . saya yg BERbajuu biru tuee . pewiitt`

Sepanjang berada dekat UNIMAS neyh , OfkOz da banyak jugak lar pengalaman , creta suka dan duka BERsama.sama kengkawan dsini . 1st xperience kitOrang TERlibat dalam event , MINGGU SENI BUDAYA dan WARISAN 2009 . masa 1st year lagii tue . masa tue jugakk lar TERjatuh chenta pandang pertama dengan hinchek gedO'ot aka seniOr kitOrang . oOppss ! TERlebey sudaa . diam.diamm sudaa . ;DD denn , masa minggu xam plak , ada masalah prOblem dgn slip xam . last.lastt minute baru bley dapat slip tue . alhmdulillah . akhirnya dapat jugak pegi xam . well , too many WORDs , too little SPACE . papOwn creta dan kesahnya , yg penting segala kenangan kitOrang dsini tetap KEKAL selamanyaa . :))



last but nOt least . gambar kandid dari kitOrang kOnOnnya . lihat saja telatah diOrang . ^^

datz Oll fOe nOw everyOne . hepi blOgging peeps . ^^

Kekasih BERsama Orang LAIN ??

Assalamualaikum semuaa .

1st Of Oll , best wishes fOe a Hepi New Year Of Happiness + PrOsperity everyOne ! spesel entri utk semuaa . jOm kita usha anOther "brainfrizz" dr UTOPIA . cheer.up peeps ! ;DD

****************************************************

Bukan semua org bley terima apabila kkasihny kluar bsma org lain . silap.silap mesti kena baling dgn selipar . HUHUU` tetapi, x kurang jgk ada yg bley bhadapan dgn situasi camtue + bcakap lbh rasiOnal katenyeee . klu kOrg mOk tauu amacam agakny tindakan kOrg , pekata cuba try test jawab kuiz bgambar neyh . Bayangkan apa yg akan jdi pd bOtOl itu sekirany tali yg memaut bOtOl tsebut dgunting ?? buat pilihan dari senarai neyh utk m'tahui reaksi kOrg apabila bhadapan dgn situasi kekasih kluar besama Org laen ! letz check it Out !

PECAH
kuat cemburu + suka btindak dluar kawalan . cpt mlenting skirany kOrg tau c'dia kluar besama Org laen walaupun hanya sbgai KAWAN @ urusan lain . tidak bley bfikir secara rasiOnal + sensitif . walaupun c'dia sudaa jelaskn perkara sbnar , kOrg tetap buat keputusan tanpa bfikir tlebih dahulu .

TEGAK
bfikiran pOsitive + tidak mudah melenting . sekirany c'dia kluar besama Org laen , kOrg lebih cenderung mmilih jalan bbincang utk btanyakan hal sebenar ! jelez tue jelez lar kan tapi , kOrg tau m'awal prasaan tue dgn baik . Apa yg penting bagi kOrang , c'dia tetap jujur + menyayangi kOrg .

JATUH

cemburu tapi , kOrg lbh suka bdiam diri . prasaan risau jika c'dia jatuh chenta pd Org laen tue ada , tapi kOrg pendamkan saja . bebincang pOwn tak , marah pOwn takk . tapi , kOrg harus bhati.hati sbab TERlalu byk kOrg memendamkn prsaan bley jd kOrg "mkn hati" aka makan dalam . bsikap lar lebih bterus terang supaya c'dia akan lebih memahami kOrg .

SESEORG AKAN PEGANG BOTOL T'SEBUT
suka bgantung pd Org len utk menyelesaikan masalah kOrg . tidak pandai buat keputusan sndiri . sOrg yg cemburu BUTA ! kalau kOrg dapat tau c'dia kluar bsama Org len , kOrg akan bg kata putus utk bpisah + tidak akan bebincang sama skali ! pedendam + tidak mungkin memaafkan c'dia yg menyakitkn hati kOrg wlupn sebenarnya dia kluar hanya sebagai KAWAN @ urusan laen .

* tak pOwn baling jak terus bOtOl tue ke muka Org yg kluar BERsama c'DIA kann ?! HEHEE XD