AZAB bagi Wanita

Saudara dan saudari kaum muslimin dan muslimat
Renungan khususnya untuk para wanita dan diriku sendiri...

Sayidina Ali ra menceritakan suatu ketika melihat Rasulullah saw menangis manakala ia datang bersama Fatimah. Lalu keduanya bertanya mengapa Rasulullah saw menangis. Beliau menjawab;

"Pada malam aku di-isra'-kan , aku melihat perempuan-perempuan yang sedang disiksa dengan berbagai siksaan. Itulah sebabnya mengapa aku menangis.
Kerana, menyaksikan mereka yang sangat berat dan mengerikan seksanya.
Putri Rasulullah saw kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya.
Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih.
Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya.
Aku lihat perempuan tergantung kedua kakinya dengan terikat tangannya sampai ke ubun-ubunnya, diulurkan ular dan kalajengking.
Dan aku lihat perempuan yang memakan badannya sendiri, dbawahnya dnyalakan api neraka. Serta aku lihat perempuan yang bermuka hitam, memakan tali perutnya sendiri.
Aku lihat perempuan yang telinganya pekak dan matanya buta, dimasukkan ke dalam peti yang dibuat dari api neraka, otaknya keluar dari lubang hidung, badannya berbau busuk kerana penyakit sopak dan kusta.
Aku lihat perempuan yang badannya seperti himar, beribu-ribu kesengsaraan dihadapinya.
Aku lihat perempuan yang rupanya seperti anjing, sedangkan api masuk melalui mulut dan keluar dari duburnya sementara malaikat memukulnya dengan pentung dari api neraka,"
kata Nabi Muhammad saw.

Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka disiksa seperti itu?
*Rasulullah menjawab,
"Wahai putriku, adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan muhrimnya.
*Perempuan yang digantung susunya
adalah isteri yang 'mengotori' tempat tidurnya.
*Perempuan yang tergantung kedua kakinya ialah
perempuan yang tidak taat kepada
suaminya, ia keluar rumah tanpa izin suaminya,
dan perempuan yang tidak mahu mandi suci dari haid dan nifas.
*Perempuan yang memakan badannya sendiri ialah karena ia berhias untuk lelaki yang bukan muhrimnya dan suka mengumpat orang lain.
*Perempuan yang memotong badannya sendiri dengan gunting api neraka karena ia memperkenalkan dirinya kepada orang yang kepada orang lain bersolek dan berhias supaya kecantikannya dilihat laki-laki yang bukan muhrimnya.
Perempuan yang diikat kedua kaki dan tangannya ke atas ubun-ubunnya diulurkan ular dan kala-jengking padanya karena ia bisa solat tapi tidak mengamalkannya
dan tidak mahu mandi junub.
*Perempuan yang kepalanya seperti babi dan badannya seperti himar
ialah tukang umpat dan pendusta.
*Perempuan yang menyerupai anjing ialah
perempuan yang suka memfitnah dan membenci suami."
Mendengar itu, Sayidina Ali dan Fatimah Az-Zahra pun turut menangis. Dan inilah peringatan kepada kaum perempuan.

Sekarang ANDA mempunyai DUA pilihan:
1. Biarkan entri ini tetap dalam blOg saya
ATAU
2. Share info ini ke sejumlah orang yang anda kenal
dan InsyaALLAH redhaNYA akan dianugerahkan kepada setiap orang yang anda kirim.

*anOnymOus

SEBAR.kan

Assalamualaikum...
Wahai sahabat² seagama denganku…
Tolonglah ambil masa 3 minit untuk membaca note ini....
3 Minit shja, tak lama pun!

Mungkin ada yg pernah baca kisah ni tapi tak salah kalau kita ingatkan sekali lagi..
Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih...
Bayangkan benda ini berlaku pada anda.....

Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat yang d'hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam..
tak nampakapa cuma dua biji mata and membawa mesin gun...
lalu salah seorang lelaki tu bertempik "
"Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"
Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri....
daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 40 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Imam tu...

Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata:
"Ok Pak Imam, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Imam mulakan sembahyang Jumaat"....
Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah....

Macammana..
adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas. selain terhibur anda Fikirkanlah...

"Lawak kan, dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 40 yg betul-betul BERIMAN... "
"Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya...
kedua lelaki hanya membawa mesin-gun. dia tak kata pun nak bunuh..
tapi generasi skrang, amat lemah..
baru kena ugut terus lari lintang pukang! lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi..."

"Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja.. tue pun bila time sembahyang jumaat..
tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje..
bile time sembahyang raya..."

"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al Quran"
"Lawak kan, berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia"
"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAH alahai. tak cukup masa!

Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau note yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama Lawak kan?? Kenapa??
gelak tu kan realiti.. tapi yg paling lawak sekali..
berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain...
berapa orang yang akan buka thread ni untuk luangkan masa membaca?
berapa banyak????


Wallahualam…
Sebarkanlah. ^^

*anOnymOus

Da THREE thingz

THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU
* chie'lL
* Zumaisyah
* chi'chien ( tue ank.buah keSAYANGan jak yg 'punya' ! )

THREE MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE
* 20 JAN. ( datz my b'day ! ) ((:
* 14 OKT
* + my family b'day leyhh .

THREE THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES
* kOl.ing
* on9
* pack.ing

THREE WAYS TO BE HAPPY
* play.ing games
* eat.ing
* on9.ing

THREE PERSONS YOU MISS FROM YOUR PAST
* mimiey
* e'iin
* fatimah

THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE
* newest handphone ! grr , mine Olredi 'buruk' =.='
* lappy . huhuu . sbb MR.blacky kecik jekk . ((;
* teddy dr c'DIA . prhaps bley pluk.pluk . heee'

THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES
* text.ing HIM , hee .
* on9.ing
* nangga muvee

THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION
* paris ,
* mekah .
* arOund da WORLD ! lalalaa`

THREE FAVORITE DRINKS
* sOya bean satuuuu ! ;D
* mineral wtr OfkOz
* milO .

THREE THINGS FOUND IN YOUR BAG
* boOks fOe sure !
* my fOns
* statiOnary .

THREE FAVORITE COLORS
* bLue
* bLack
* white

TOP THREE HANGOUTS
* my roOm
* cinema.plax
* malls + etc

TOP THREE U LOVE SO MUCH
* my beLOVEd mOm + dad
* my bOo
* my family .

TOP THREE WHO DO YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY
* any.One . ((:

TOP THREE "THINGS" SPECIAL TO YOU (things only)
* my fOns sbb , dpt cntect sapa.sapa jak a.l.a ad KDT ! hehee
* my RING ! <3
* my lappy .

TOP THREE REASONS YOU ANSWER THIS SURVEY
* bez ap ,
* shuka.shuka
* DAN , da mmg shuka ((:

it'Z QuizZy agaiN .

about you
spell ur name without vowels ; ch 'll (haha , lol )
least fav colour ; Orange ?!
wht are u listening to ? ; err, bnyi.bnyian dr kipas . gagagaa`
are u happy with ur life now ? ; yeah , kinda . alhmdllh ((:
wht is ur fav class in school ? ; errmm , math ?? well , afta tOo many yrs , akhrny kOnker sket ! hahaa ;p
when do u start back at school/college ? ; 2 days lg . sabtu+ahad cutii .
are u outgoing ? ; yeah ((;
fav pair of shoes ? ; nO idea . T.T
where do u wish u were right now ? ; my HOME ! hOme sweet hOme lorrhhh . >.<


can
can u dance ? ; juz a lil' bit . heeee`
can u tie a cherry stem with your mouth ? ; nO.
can u whistle ? ; nO.
can u walk with ur toes curled ? ; hell, NO !

do's
do u believe there is life on other planets ? ; ermm , perhaps . waulahua'alm .
do u believe in miracles ? ; perhapss . . .
do u believe in magic ? ; "SILAP" mata derrr. XD
do u believe in satan ? ; yerp . .
do u believe in santa ? ; NOPE !
do u know how to swim ? ; nOpe ! brng atas katil , OFKOZ jdk juara . ngeekkk`
do u like roller coasters ? ; ermm , tOo risky
do u think u could handle the stuff they eat on those reality shows ? ; nda kali .

the haves
hv u ever been on a plane ; yah , preety SUREE .
hv u ever asked someone out ? ; yup !
hv u ever been asked out by smone ? ; yah , OFKOZ . ((;
hv u ever been to the ocean ? ; yaaa .
hv u ever painted ur nails ? ; a'ah . ms kcik.kcik duluuu . hihiii`

the whats
wht is the temperature outside ? ; yeah , sejukk ! ptg td hjn derr .
wht radio station do u listen ? ; HOT.fm , tp jrg dgr rdio sbnrnya .
wht was the last restaurant u ate at ? ; LAKEVIEW cafe . dinner dgn c'DIA weeeee . yumm yumm .
wht was the last thing u bought ? ; mkanan .
wht was the last thing on tv u watched ? ; ermmm , TERlupa sbb hmpir sharian mngadap lappy . ((:

the whos
who was the last person u took a picture of ? ; my.bOo ! ((;
who was the last person u said ILOVEYOU to ? ; my.bOo too ! :*

QuizZy

1. Name one person who made u laugh last night?
my bOo . ^^

2. What were u doing 1 hour ago?
pg klas , den blek blk scpt mgkn sbb mOk bsuh bju yg BERtimbun tuee . fuhh

3. what was da last thing u said out loud?
yeaayyy ! dpt bju krprat ! ngeekkkk

4. Where's da next place you're going to?
errmm , ats KATIL ! mOk meMANJAkn diri kjp smntra tggu turn mOk c'dai bju .

5. What was da last thing u paid for?
nasi LEMAK derr ..

6. Where were u last nite?
well, pg CAIS c'apkn esaimen . fOe sure . pretty SLEEPY maa .

7. What's da best ice-cream flavour?
errrmmm , SEMUA cambez jekkk . heeeee`

8. Do u wanna cut your hair?
prhaps ! *KIV dOwwhh

9. do u love to 'melatah'?
hell NO ! XD

10. if that so (melatah), what will u said out loud?
NO idea maaa ! tndkn refleks ap ?!

11. What does da last text-msg received say?
tq .

12. will u get married in da future?
OFKOZ ! insyaALLAH . *tteettttt !

13. Do u chew on your straw?
nOpe !

14. do u make-up your own words?
hurrmmmm . . . perhapsss ?!

15. is there anyone u like/love right now?
YEESSSSS ! ;DD

16. Tag to other 5 bloggers/more
hurrmmm , sik tau kmk mOk tag sapa gik . adiOse .

*kdt fOe kak.yaya sbb tag sma . thanx sis ! ^^